Het verhaal van BNP Paribas Fortis

red quotes

Een speculoos hart van de Sint, met een hart voor de sociale economie

Ons lijstje voor de Sint

Net als vorig jaar staat een meer rechtvaardige en duurzame samenleving hoog op het verlanglijstje van de bank. Om de medewerkers te belonen met een zak vol lekkers, klopte de goedheiligman daarom aan bij People Made, een netwerk van sociale-economieorganisaties en arbeidszorgateliers in Vlaams-Brabant.

Wat voor lekkers?

Speculaas! Ambachtelijk gemaakt door de medewerkers van Den Diepen Boomgaard in Grimbergen. Eveneens in de zak van Sinterklaas: chocolade, die werd gewikkeld in het arbeidszorgatelier van Hestia in Tienen. Het werk bracht de medewerkers van beide sociale-economieorganisaties veel werkvreugde en een gevoel van eigenwaarde en trots.

De Sint versterkt zo de solidariteit en verbindt de sociale economie met de reguliere economie. En hij bestudeerde ons verlanglijstje goed. De folie voor de verpakking is grotendeels van hergebruikte grondstof gemaakt. Zo hebben Sinterklaas en zijn paard dit jaar een kleinere voetafdruk.

De lekkere speculaas werd gebakken in de vorm van een hart, met een lijn in het midden. Deze laat toe het hart gemakkelijk te delen met iemand die je nauw aan het hart ligt. Een klein gebaar maar eentje met een groot, positief effect. Op die manier dragen we samen 1.500 harten uit die 3.000 hartelijke personen bereiken.

We zijn heel verheugd dat de Sint ons dit jaar verraste met mooie en lekkere People Made pakketjes. Ook onze medewerkers zijn blij verrast met deze warme, originele attentie.

Dank u Sinterklaasje! En People Made natuurlijk! 😊

Els De Schepper

BNP Paribas Fortis

finger print