Over People Made

People Made is een warme coöperatie van sociale-economieorganisaties en arbeidszorgateliers in Vlaams-Brabant. In deze organisaties zijn elke dag heel wat straffe medewerkers aan het werk. Mensen die omwille van tal van uitdagingen (nog) niet aan de slag kunnen binnen de reguliere economie.

Dat deze medewerkers heel wat unieke producten maken, is tot op de dag van vandaag vaak nog een goed bewaard geheim. People Made brengt hierin verandering en pakt graag uit met dit talent. Van kunstige keramiek tot bijzondere kaarsen, van stijlvolle laptophoezen tot modieuze handtassen, van hippe juwelen tot originele fietsklokjes, van aanlokkelijke strandstoelen tot designerlampen, van uitnodigende vogelhuisjes tot vrolijke vlaggenlijnen, van heerlijke koekjes tot lekkere drankjes, ... 

Jij bedenkt het, wij maken het. Want we zijn krakken in het maken op maat. Op maat van jouw budget, de boodschap die je wil overdragen en de restmaterialen die je eventueel wil verwerken. Want we zijn niet alleen sociaal duurzaam, we maken er ook een punt van zoveel mogelijk circulair te werken.

Verwen jezelf of iemand anders met een People Made product of geschenkpakket, en schrijf zo mee aan het warme People Made verhaal.

Maar wat maakt deze producten nu zo uniek?

‘People Made’

Met veel zorg en liefde werken getalenteerde makers, die elders op de arbeidsmarkt uit de boot vallen, aan originele producten. Elk product vertelt zo een warm, menselijk en ook verbindend verhaal, van een samenleving waarin iedereen een plaats heeft.

Kwaliteitsvol

Elk People Made product wordt ambachtelijk en met precisie gemaakt. Kwaliteit staat voorop.

Duurzaam

Het productieproces heeft oog voor mens en planeet. Waar mogelijk, en liefst zoveel mogelijk, zijn producten duurzaam en circulair.

Hoe het allemaal begon...

In het voorjaar van 2017 sloegen Stad Leuven, vzw ERSV en Provincie Vlaams-Brabant de handen in elkaar om samen een actie uit te werken om de sociale economie en arbeidszorginitiatieven uit Vlaams-Brabant te promoten naar het grote publiek.

Al snel ontstond het idee om een pop up winkel te openen met producten gemaakt door deze sociale-economieorganisaties en arbeidszorginitiatieven. In maart 2018 was het dan zover: de eerste People Made pop up opende voor een maand lang zijn deuren in de Diestsestraat in Leuven.

Het concept bleek een groot succes! In het najaar van datzelfde jaar streek People Made neer in Vilvoorde. In het voorjaar 2019 opende een 3e pop up winkel in Diest en bij de start van de eindejaarsperiode kwam People Made opnieuw naar Leuven.

finger print

Vier pop ups later, schreef een nieuw People Made team tussen 2021 en 2024 (onder leiding van Provincie Vlaams-Brabant en Oostrem vzw) aan een volgend People Made hoofdstuk. Het team werkte aan 4 nieuwe doelstellingen zoals het uitbreiden van de verkoopskanalen (via een webshop en fysieke verkooppunten), het verder professionaliseren en circulariseren van de producten (bv. samenstelling van thematische geschenkpakketten, een samenwerking met designers, ...) en het verzelfstandigen van het concept.

People Made vandaag

People Made groeide uit tot  een sterke, erkende sociale coöperatie. Maar liefst 13 vennoten (sociale-economie organisaties en arbeidszorgateliers uit Vlaams-Brabant, én Stad Leuven) ondertekenden op 31 januari '24 de akte voor de oprichting van de 'coöperatieve vennootschap sociale onderneming' (CVSO) People Made. Samen gaan we voor een grotere zichtbaarheid van al dat talent binnen de People Made ateliers. En hoe kunnen we dit beter doen dan met onze producten naar buiten te komen?

Wil je graag mee bouwen aan People Made? Dan kan, door mee vennoot te worden. 

Benieuwd?

Lees hier meer over de geschenkpakketten & producten en plaats vandaag nog je bestelling.

Contacteer ons

via peoplemade@vlaamsbrabant.be of op 0471 40 20 14

People Made CVSO - Spaarstraat 89, 3010 Leuven, RPR Leuven, BE1005.766.967