Fietspunt Aarschot

Vestiging van VELO in Aarschot

logo

VELO biedt via dienstverlenende projecten rond fietsmobiliteit (voor particulieren, organisaties en bedrijven) opleidingskansen, werkervaring en tewerkstelling aan diverse groepen uit de samenleving die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Wij koppelen kwalitatieve begeleiding, meestal in functie van doorstroming naar de reguliere economie, aan een ecologische, sociale en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. De begeleiding focust zich op de werkvloer, maar heeft ook oog voor de randvoorwaarden, de toeleiding naar duurzame tewerkstelling en de nazorg na de periode van VELO. De werknemer wordt integraal en vanuit zijn context benaderd. Met oog voor de werknemer zijn welbevinden op de werkvloer en zijn algemeen welzijn wordt er gewerkt aan het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt.

Binnen Vlaams-Brabant werkt VELO aan een basismobiliteit met de fiets voor iedereen. Hierbij zijn fietsverhuur en –herstel de kernactiviteiten. Het recycleren van gebruikte fietsen, het streven naar kwaliteit en een variëteit in het fietsaanbod zijn de uitgangspunten. De ecologische meerwaarde waarnaar hierbij wordt gestreefd, wordt ook doorgetrokken naar andere aspecten binnen de werking. Een van deze aspecten is VELO-Art.

Met VELO-Art proberen we nog een stapje verder te gaan in het ecologische en circulaire verhaal dat we naar buiten brengen. Van de onderdelen van oude fietsen maken wij leuke, originele en trendy producten. Zo maken wij bijvoorbeeld van een fietsframe een origineel krukje, van een tandwiel een leuke klok en van een oud voorlicht een trendy lampje… Op deze manier wordt niet enkel onze afvalberg kleiner maar krijgen de mensen ook de kans om het concept van de fiets eens door een andere bril te bekijken.

De producten van VELO-Art worden gemaakt in een atelier aan het fietspunt van Aarschot. Voor het fietsherstel is VELO niet enkel actief in Aarschot, maar ook vanuit volgende vestigingen: fietspunt Diest, fietspunt Aarschot, fietspunt Leuven, fietspunt Rector de Somer, fietspunt Gasthuisberg en de Veiling in Heverlee. Ontdek er alles over op https://www.doeners.be/aanbod/velo.

Deze organisatie maakt deel uit van doeners.be