Menu Sluit menu

Deelnemer Wonen en werken

Wonen en Werken is een sociale onderneming. We zijn een tewerkstellingsproject waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt terecht kunnen voor een duurzame job. De filosofie van het huis is deze mensen waarderen, motiveren en terug kansen geven.

Ons maatwerkbedrijf telt een 200 tal medewerkers die in 13 verschillende ploegen/ bedrijven werken. Onze activiteiten brengen we onder in 4 grote clusters: schoonmaak, bouw & klussen, groen en biotuinbouw.

De Wikke

De Wikke is het biologisch tuinbouwproject van Wonen en Werken. Met hart en ziel worden er biologische (vergeten) groenten geteeld. De Wikke boert in de Benedictushoeve in Herent en aan de Abdij van ‘t Park in Heverlee. De groenten worden verkocht in de hoevewinkel in de Abdij van ‘t Park en ze worden gebruikt voor het samenstellen van onze wekelijkse groentepakketten voor onze klanten. Deze worden oa via de voedselteams verdeeld. 

De hoevewinkel aan de Abdij van ’t Park is open van dinsdag tem zaterdag. Je vindt er een ruim assortiment van biologische groenten & fruit en producten van de collega-boeren op de boerderij. 
Onze tuin is een open tuin en staat steeds open voor wandelaars, onze tuin is ook een educatieve tuin waar Leuvense scholen terecht kunnen. 

Praktisch:

Abdij van Park 5 
3001 Leuven
en
 St-Benedictusstraat 11
3020 Herent
016/474 801

Het GFT project

Als Leuvenaar (groot Leuven) en Herentenaar kan u een abonnement afsluiten voor het reinigen van uw GFT container. De GFT ploeg van Wonen en Werken komt om de 4 weken langs om uw container te reinigen, ze doen dit op de dag van de GFT ophaling. 

We gebruiken een speciaal ontworpen GFT wagen die met behulp van water onder hoge druk en zonder milieubelastende stoffen de containers reinigt. De kostprijs bedraagt 60€ per jaar. 
Hiervoor reinigen we minimum 10 keer per jaar uw GFT bak. 

Praktisch: 

Ijzerenmolenstraat 2
3001 Leuven
Op de  website www.wonen-en-werken.be/gft staat alla bijkomende info.
016/223 357

De Mobouw

De schildersploeg Mobouw schildert zowel binnen als buiten, behangt en doet kleine pleister- en gyprocwerken bij zowel particulieren als bedrijven. 

Praktisch: 

Ijzerenmolenstraat 2
3001 Leuven
016/223 357
info@wenw.be


Dienstencheques afdeling

In het dienstencheques project van Wonen en Werken werken 50 huishoudhulpen bij 350 verschillende klanten. De huishoudhulpen staan families graag bij met het werk in huis: schoonmaken, strijken, wassen en kleine boodschappen doen. 

Bij Wonen en Werken streven we naar een nauw contact met de klant. De consulenten begeleiden de opstart  en overlopen samenwerkingsafspraken. 
De huishoudhulpen krijgen een halve dag vorming per maand en worden intensief begeleid door de consulenten. 


Praktisch:

Ijzerenmolenstraat 2
3001 Leuven
016/223 357 
www.wonen-en-werken.be/dienstencheques