Menu Sluit menu

Deelnemer Priesterdelle: Oog voor detail

Centrum Ganspoel biedt ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een visuele en visueel-meervoudige beperking. Er zijn twee aangepaste woningen waarin 12 mensen met een visuele beperking wonen.

De bewoners leven een zo gewoon mogelijk leven. Ze doen elke huishoudelijke activiteit die binnen hun mogelijkheden ligt; een weekmenu maken, gaan winkelen, samen koken …de was… Ze hebben individuele hobby’s zoals yoga, koor, hobbyclub, piano, dictie, lopen… Soms doen ze in kleine groepjes vrijetijdsactiviteiten zoals turnen, zwemmen,…


Heel wat bewoners gaan begeleid werken: fruit schillen in de crèche, administratief werk in ‘ t gemeentehuis-politiekantoor, etiketten kleven bij de apotheek. Eenmaal per week gaan ze samen naar de werkplaats en koken ze in dienstencentrum Pijlijzer.
Elke donderdag doet ieder zijn best om in de crea-activiteit zijn steentje bij te dragen. Er wordt gepareld aan kettingen, met vilt gewerkt, in het houtatelier maken ze vogelkastjes. Er wordt gehaakt en veel gebreid en zeepjes gemaakt. Een geliefde activiteit is het maken van dranken en confituur.


De creadagen vliegen voorbij. Iedereen is fier op zijn harde werk en zijn bijdrage aan het maken van iets moois of lekkers:  zeepjes, sjaals, handtassen, kaarsen, vilten hangertjes, zeepjes, dranken, confituur. Ook op bestelling.