Menu Sluit menu

Deelnemer Ons Tehuis Brabant: Maar je mag “OTB” zeggen

Onze opdracht is de kwaliteit van leven te bevorderen voor volwassen personen met een mentale beperking, zowel op vlak van wonen en dagbesteding, als op vlak van vrije tijd, persoonlijke ontwikkeling en zorg.

We realiseren onze missie via een vraaggestuurde werking, waarbij we een zo passend mogelijk antwoord willen bieden op de noden en verlangens van onze cliënten op alle domeinen die belangrijk zijn voor de kwaliteit van leven: lichamelijk, materieel en emotioneel welbevinden, interpersoonlijke relaties, zelfbepaling, persoonlijke ontwikkeling en sociale inclusie.


Artotheek
Een Artotheek is het best te vergelijken met een bibliotheek. De ontlener betaalt lidgeld (25 euro / jaar) en mag dan een kunstwerk ontlenen. Je kiest het schilderij of het beeldhouwwerk dat het best in jouw interieur past en als je na een bepaalde periode het kunstwerk wilt inwisselen, kan dat!
De Artotheek wordt opengehouden door de begeleiding van het artistiek atelier en door de kunstenaars.


Atelierproducten
Naast het artistieke (crea-klei-textiel) atelier is er het houtatelier, een bakkerij-en tuinatelier, en een MIKST-en jobatelier. Al deze ateliers hebben een eigen produktie. Gedurende het hele jaar is er een assortiment aan producten beschikbaar. Daarnaast is er een lenteverkoop, een tweedaagse verkoop op de herfstfeesten tijdens het eerste weekend van oktober en een eindejaarsverkoop begin december. Op die verkoopsmomenten zijn de aangeboden artikelen meer seizoensgebonden. 


Praktisch
We zijn open van maandag tot vrijdag van 10:00u tot 16:00u of op afspraak.