Menu Sluit menu

Deelnemer KIDS Wolfsdonk

KIDS Wolfsdonk is een voorziening met een flexibel aanbod voor meerderjarigen, gelegen in Wolfdonk (Langdorp), een deelgemeente van Aarschot in de Provincie Vlaams-Brabant.

Zij behoren tot vzw KIDS te Hasselt. Onze hoofdtaak bestaat er uit residentiële opvang te voorzien aan volwassenen met autisme, DSH (doof en/of slechthorend), ST (Spraak/taal).  Dit koppelen ze aan een zinvolle dagbesteding.

De campus bestaat uit vier zelfstandige leefgroepen en een activiteitencentrum.

In de vier huizen wonen en werken 35 personen. De zorg wordt verleend door vier teams in de huizen, één team in het activiteitencentrum en logistieke diensten.  Het werk van onze cliënten bestaat voornamelijk uit dagelijkse taken en atelierwerking.

Activiteitencentrum

Binnen het Activiteitencentrum staan onze cliënten in voor het klaarmaken van de maaltijden op de campus. Ook voorzien ze in de wasserij het  wassen van kledij en linnen van de mensen die op onze campus wonen.

Atelierwerking

Kookatelier: Heb je keukenvingers, dan ga je zeker je ding vinden binnen het kookatelier. Hierin kan je kiezen voor zowel groeps- als individuele activiteiten. Samen met andere cliënten sta je in voor de maaltijden op de campus. Maar het kan ook zijn dat je eens graag individueel met ondersteuning een dessertje leert maken.

Zeefdrukatelier: Zeefdrukken is een kunst. Wel dat kan je hier leren. Samen met de begeleiding word je een echte zeefdrukker. De mogelijkheden zijn eindeloos.  T-shirts maken, winkeltasjes, enz…

Houtatelier: Voor de Handige Harry´s ... Ons houtatelier richt zich op het ontwerpen en ontwikkelen van werkjes die in ons winkeltje verkocht kunnen worden. We streven ambacht en kwaliteit na.  Heb je zelf een ideetje? Ook dit kan hier uitgewerkt worden met ondersteuning op maat!

Tuinatelier: Ben je graag buiten? Heb je groene vingers? Wel in ons tuinatelier kan je je helemaal uitleven. Op onze campus beschikken we over heel wat oppervlakte. De taken die hierbij komen kijken zijn heel divers. Je kan leren het gras maaien met een kleine maaier of met de zitmaaier. Regelmatig moeten we de hagen snoeien, paden proper houden, het onkruid wieden, enz…  Maar ook het bos moet onderhouden worden. Ben je graag met diertjes bezig dan ga je zeker je ding vinden in het verzorgen van onze kippetjes of onze pony die luistert naar de naam Felix.

Breikafee:  Het breikafee is de rustbrenger in onze atelierwerking. Samen met 2 van onze vrijwilligers en een begeleid(st)er leer je hier leuke sjaals, truien, mutsen en zoveel meer breien. Dit steeds op een aangepast tempo en met een rustige sfeer als  doel op zich.

+ atelier: Kan je in bovenstaande ateliers nog je ding niet vinden of wil je nog iets extra? Wel, daarvoor hebben we ons plusatelier. Hier kan je met je eigen ideeën aan de slag! Jij laat ons weten wat je graag eens zou willen maken of doen, wij kijken of er nog cliënten hier zin in hebben en samen maken we er een atelier van.

Daarnaast bieden ze ook ‘begeleid werken’ aan, waarbij cliënten de mogelijkheid krijgen om vrijwillig aan de slag te gaan bij een externe organisatie zoals een school, bakkerij, bibliotheek, rust- en verzorgingstehuis, enz.