Menu Sluit menu

Deelnemer Den Diepen Boomgaard: Waar mensen groeien en bloeien

Den Diepen Boomgaard is een sociaal én duurzaam project. Respect voor mens en milieu staan daarbij centraal.

Als sociale werkplaats biedt Den Diepen Boomgaard werkkansen aan mensen die elders op de arbeidsmarkt uit de boot vallen. Hiermee bieden zij een warm nest aan waarin medewerkers kunnen groeien in hun eigen tempo.

100 % biologisch
Den Diepen Boomgaard is een volwaardig biologisch bedrijf. Met de keuze voor bio, toont de sociale werkplaats dat een engagement voor het milieu perfect te verzoenen is met sociale én economische doelstellingen. Dat we steeds verse, kwalitatieve en gezonde producten afleveren loont.

Boerderij
Zaaien, wieden, planten, rooien en schoffelen: op de velden van Den Diepen Boomgaard werken we elke dag aan mooie en gezonde groenten. De  velden liggen in de schaduw van de  Abdij van Grimbergen en zijn omringd door houtwallen. Dat levert niet enkel een mooi plaatje op. De houtwallen bieden ook nestgelegenheid aan vogels die dol zijn op de insecten in de gewassen. Onze oogst vind je in de hoevewinkel en in onze groentepakketten en ook via  zelfoogst. Naast klassiekers als sla of spinazie, telen we ook minder gekende gewassen als warmoes, pastinaak of koolrabi.

Zelfoogst
De zelfpluktuin van Den Diepen Boomgaard biedt een zeer ruim en divers aanbod van BIO-seizoensgroenten die je zelf kan komen oogsten. Er word gewerkt met systeem "landbouw gedragen door een gemeenschap". Als lid van deze gemeenschap neem je bepaalde verantwoordelijkheden op : met je lidmaatschap financier je de werkingskosten van de boer die er op zijn beurt voor zorgt dat jij het hele jaar door kan genieten van heerlijke groenten, geteeld op een ecologisch verantwoorde wijze. 

Hoevewinkel  open van dinsdag tot vrijdag van  10.00u – 19.00u op zaterdag van 9.00u – 17.00u

Vers geoogste groenten uit ons veld, korter kan de keten niet!
 In onze hoevewinkel vind je ook biologische en veelal ambachtelijk geproduceerde lekkernijen als kaas,  zuivel, honing,  sappen, suiker- en glutenvrije voeding en een spelt-assortiment.  Brood, gebak en snoepjes wachten op de lekkerbekken!
We hebben ook zelfbereide producten zoals verse soep, speltwafels, lasagne en groentetaart.

Groenonderhoud
Wanneer ons veld stilaan aan zijn winterslaap begint dwarrelen de bladeren volop naar beneden. Elke tuin, groot of klein, vraagt dan toch enig winterwerk. Zie je er tegenop om zelf je tuin op te ruimen ? Aarzel dan niet om de tuinploeg van Den Diepen Boomgaard in te schakelen. Van oktober tot maart kan je op ons beroep doen.


Onze ploeg komt graag de handen uit de mouwen steken om jouw tuin of bedrijfsterrein winterklaar te maken of voor te bereiden op een nieuw seizoen.


Bio-abonnement:
Een groente- of fruitabonnement van Den Diepen Boomgaard is

  • een gevarieerd pakket groenten of fruit van het seizoen,
  • een gezonde portie biologisch geteeld, vers en lekker groen,
  • een unieke kans om te proeven van minder gekende groenten als warmoes, mizuna of paarse worteltjes,
  • een makkelijke manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen.