People made, echt waar komt terug naar Leuven! Noteer november/december maar alvast in jullie agenda want alle originele kerstcadeaus zullen bij ons te verkrijgen zijn.
Menu Sluit menu

Deelnemer De Kringwinkel Hageland: wie kringt, die wint!

De Kringwinkel Hageland bestaat sinds 1996 en groeide in het Hageland uit tot een echt begrip op vlak van mens, milieu en portemonnee.

De organisatie evolueerde van een kleine starter naar een talent-gedreven onderneming en werkt dagelijks aan haar drieledige missie: 

  • MILIEU - Weggooien? Mooi niet! Je kleerkast te klein, servies teveel, een fiets op overschot? Geef spullen die nog bruikbaar zijn voor anderen af in De Kringwinkel of laat ze gratis ophalen na afspraak. Hierdoor komen goederen niet terecht op de afvalberg en zo draagt De Kringwinkel Hageland en iedereen een steentje bij tot een beter leefmilieu.
  • MENS - Kopen of geven? Je steunt de lokale economie als je bij De Kringwinkel koopt. De middelen die De Kringwinkel Hageland met de verkoop van tweedehands goederen genereert, worden ook integraal geïnvesteerd in de werking. Zo geeft men tewerkstelling en opleiding aan zij die vandaag moeilijker een job vinden.
  • PORTEMONNEE - Leuke tweedehands spulletjes tegen kleine prijsjes betaalbaar voor iedereen? Je vindt ze in onze overzichtelijke winkels in Aarschot, Diest en Tienen of je shopt ze makkelijk online op kringshop en op uwkringding.

Wist je trouwens dat De Kringwinkel Hageland via haar energiesnoeiers ook energiescans uitvoert, zoldervloeren of daken isoleert, groepsaankopen organiseert, erkende renovatie-coaches ter beschikking stelt enzovoort en op deze manier ook intensief meewerkt aan klimaatneutraliteit. 

De Kringwinkel Hageland is ook vandaag meer dan zomaar een tweedehandswinkel. Kringen is namelijk extra lief zijn voor het milieu, is tweedehands zien als tweedekans, is hipper zijn dan de hype, is mensen kansen geven. Of kortweg: wie kringt, die wint!