Menu Sluit menu

Deelnemer Ave Regina - Kolveniershof

Ave Regina biedt kwaliteitsvolle zorg en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of gedrags- en emotionele problemen. Ave Regina organiseert een gevarieerd aanbod van dagondersteuning.

Het kolveniershof biedt zowel arbeids-als belevingsgerichte ateliers aan, steeds op maat van iedere cliënt.
De begeleiding biedt hierbij ondersteuning waar nodig. Je kan zowel voltijds als deeltijds deelnemen aan de dagondersteuning.

In de arbeidsgerichte ateliers worden aantrekkelijke producten vervaardigd die te koop worden aangeboden of voor eigen gebruik dienen. 

Daarnaast is er een aanbod van belevingsateliers (zoals expressie, verhalen, dierenverzorging in het Provinciaal domein te Kessel-Lo,…), van sport (gaan sporten in de sporthal, gaan wandelen of gaan zwemmen), van ontspanning (feestjes, praatcafé, deelname aan gezamenlijke activiteiten met andere voorzieningen, marktbezoek,…) en vorming (bibliotheekbezoek, gebruik van gekende tijdschriften zoals Wablieft, winkelen,…). 

Je kunt ook kiezen voor Begeleid Werk (individueel of in groep). We vinden het belangrijk dat de cliënten een volwaardige plaats innemen in de maatschappij. Via Begeleid Werken zetten zij zich in als vrijwilliger in verschillende organisaties. Maar ook groepsgewijs dragen we ons steentje bij. De jobcoach bekijkt samen met jou wat je wensen zijn en gaat dan op zoek naar een werkplek die bij jou past. Op dit moment zijn er cliënten die individueel Begeleid werk doen in een school, aan de universiteit, in de bib, in een kinderkribbe, in een boekenwinkel,… We houden ook met een groep cliënten een cafetaria open in een woonzorgcentrum, voeren opdrachten uit voor het STUK, maken soep in het gemeentehuis en houden mee dorpsrestaurants open,...